2011. március 29., kedd

One Win Choice interjú

Még tavaly előtt csináltam velük egy interjút, majd nemrég feltettem nekik még pár aktuális kérdést. Szóval ez itt a One Win Choice New Jerseyből.

- Először is mutatkozzatok be, mióta léteztek, hogyan jöttetek össze?

Még a középiskolában kezdtünk el együtt zenélni, de csak 2005-ben fordult komolyabbra a dolog, amikor kiadtuk az első EP-nket egy kis helyi kiadónál. Miután végeztünk a sulival elhatároztuk, hogy komolyabban vesszük az egészet, többet próbálunk, több dalt írunk, többet játszunk és elmegyünk hoszabb turnékra. Így is lett.

- New Jerseyben elég sok hatás érhetett titeket, ami érezhető a zenéteken is. - Példáúl a Lifetime, ha Jersey, akkor mindig ők jutnak először eszembe. - Szóval, kik voltak rátok a legnagyobb hatással?

A helyi punk/hardcore szcéna mindenképpen hatással volt ránk, persze! Fiatalabb korunkban olyan bandákat hallgattunk mint a Bigwig, Bouncing Souls, Worthless, Catch 22 meg ilyenek. Ők mint helyiek. De sok kaliforniai, floridai/no idea record-os vagy philadelphiai, bostoni, washingtoni és new yorki bandát is hallgattunk, ők is eléggé hatottak ránk. Jersey talán tényleg a keleti parti punk és hardcore színtér központja és valóban nagy "segítség" volt ez nekünk, látni fiatalon egy csomó király bandát itt. Akkoriban nagyon megfogtak, jó volt olvasni a szövegeiket, megérteni az üzenetüket, megérteni miről is szól ez az egész.

- Nemrég jelent meg az új lemezetek, mit lehet róla tudni? A címe ha jól tudom frappáns jelentést hordoz. A borítóról is ejtsetek pár szót légyszives!

Igen! Nemrég jelent meg az új nagylemez, ami a Conveyor címet viseli. 13 dalt tartalmaz, amiket múlt nyáron vettünk fel, a felét egy philadelphiai studióban, a másik felét pedig otthon. Az utóbbi része nagyon király volt, sokat mókáztunk és sok tapasztalattal gazdagodtunk. A cím mondanivalója, hogy ez a lemez egy "szalag", amin keresztül a gondolataink eljutnak a hallgatóhoz. Az artwork egy jóbarátunk, Craig Horky keze munkája. Elég egyedi stílusa van. Elolvasta a dalszövegeinket, majd utána elkészítette a borítót. Főként az első szám, a "Movements" ihlette a képet.

- Ezzel a lemezzel inkább a politikai irányba mentetek el, vagy a személyesebb vonal felé?

Az biztos, hogy jobban variáltunk a témákat mint az előző lemezeken. A dalszövegeket személyesebbek, de persze ezzel kifejezzük a hozzáállásunkat a világ dolgaihoz, a dolgokhoz amik körülvesznek, hiszen ezek határozzák meg a személyiségünket is. A személyes tapasztalataink valószínüleg nagyon hasonlóak sok más emberéhez, ezért amennyire személyesek, annyira széleskörűek is.

- Történt pár tagcsere a bandában az előző európai turnétok óta. Meséljetek erről kicsit.

Az első európai turné óta van egy új basszusgitárosunk (Dave) és egy gitárosunk (Pete). Dave kb tavaly ilyenkor szállt be, már túl vagyunk együtt pár turnén és ő játszotta már fel a Converyor lemezre is a basszust. Pete nemrég csatlakozott, ez lesz az első hoszabb turnénk vele. Jó arcok mindketten, szeretjük őket.

- Másodjára fogjátok végigturnézni európát. izgatottabbak vagytok, mint az első út előtt?

Naná, hogy izgatottak, és igen, még jobban mint 2 éve. Érintünk majd olyan helyeket, ahol már voltunk, de egy csomó új helyre és országba is elutazunk majd. Játszunk megint Németországban, Belgiumban, Angliában, de megyünk Hollandiába és Olaszországba is, ahol ezelett sosem jártunk még! Szóval mondanom sem kell, mennyire izgatottak vagyunk!

- Hoztok a turnéra limitált Conveyor lemezt? :-)

Sajnos nem lesz nálunk limitált verzió, de viszünk magunkkal egy split 7"-et, amit a michigani barátinakkal, a Natural Disasterssel készítettünk. Egy, az új lemez dalaival együt felvett, de a lemere rá nem került dal lesz rajta, Abandon címmel.

- Milyen számokat hallgattok a kisbuszban?

Ha úton vagyunk akkor olyat szeretünk hallgatni, amire könnyű vezetni. Én példáúl azokat szeretem hallgatni, amiket már milliószor hallottam, ismerem a szövegeket kívülről, ha közben az megy fejemben az segít ébernek maradnom példáúl az éjjeli vezetéskor. Ilyen példáúl a NOFX, Bad Religion, Tegan and Sara, Astpai, Jena Berlin, Avail, Suicide MAchines ...stb.

- Miket hallgattok csak úgy otthon?

Egészen különböző irányú zenéket is hallgatunk, különösen a basszerosunk, Dave. A lejátszója tele van egy csomó király zenével, olyanokkal, amikről sosem halottunk azelőtt.

Én mostanában a legtöbbet a The Arteries - Dead Sea című LP-jét hallgatom, emellet Waxwinget - ezt Dave mutatta -, An Horse - Rearrange Beds lemezét és Tegan and Sarah lemezket teszek fel leggyakrabban.

- Mik a terveitek idénre? Mármint a turné utánra.

Májusban lesz pár koncertünk Kanadában, amik közt lesz egy fesztivál is, ahol olyan bandák is fellépnek majd mint a RVIVR, Lifetime, Junior Battles, Static Radio ...stb. Ez után az egyetlen bizos pont a FEST 10, Floridában. De biztos vagyok benne, hogy a kettő közt majd sokat játszunk, turnézunk erre-arra.

- Valami üzenet a végére?

Köszi az interjút! Várjuk már, hogy újra játszunk a Fa-Ló pubban. Nemsokára találkozunk!


2011. április 1.-jén a Tapolcán a Fa-Lóban játszanak.


2011. március 5., szombat

Április 1.

Ugye nem feledkeztetek meg az április 1.-i király koncertről? Ma jöttek ezek a postával. Marad majd pár, jófejek jelentkezhetnek érte.