2013. június 3., hétfő

CREEM / NUCLEAR SPRING #1 - Lemezek, izgalom

Valamiért kedvem van újra ide írni inkább. Összeszedem mit érdemes tudni erről a két zenekarról, mert már számomra is kicsit követhetetlen az, hogy mit adnak ki és mikor, az eseményhez is össze vissza be lettek linkelve a félkész lemezek. Alapból is most nagyon rájuk vagyok izgulva, így örömet okoz bármit csinálni velük kapcsolatban, mint például ezt a bejegyzést megírni. Aztán, eredeti terveim szerint majd írok arról is, milyen volt lógni a kedvenc bandáim tagjaival. Velük lehet, hogy megtehetem most csütörtökön is egy kimondhatatlan nevű belga városban, ahol amúgy SICKOIDS is lesz, de pont akkor, amikor erre a két bandára hazamegyek Pestre. Ha minden igaz, Viktor majd meg is interjúvolja őket az MRR-nek. Szóval:

CREEM ///


Mint minden normális hardcore zenekarnak, nekik is demo kazijuk jött ki elsőnek (Hates demo) körülbelül két évvel ezelőtt. Utána a Good Riddance / I Hate You (Katorga Works), egy elejétől a nem túl messze lévő végéig hibátlan hardcore kislemez, majd pedig a sokat méltatott S/T LP nagylemez a Derangednél/Katorga Worksnél tavaly. Engem csak itt találtak meg ezzel a lemezzel, de ha valaki végighallgatja a demótól, egészen a nemrégen megjelent új EP-ig (Curator 7"- Static Shock Records), semmi változást nem fog találni a zenéjükben, végig ugyan az a felbaszott agyú bakancsos egyszerű hardcore/punk, olyan, amilyennek 2013-ban a hardcorenak lennie kéne. A zajos és gyors bandák mellett persze. Anyagi katasztrófát növelendő, a turnéra kijön egy Collection LP (Static Shock) is. 

NUCLEAR SPRING ///


Ők már a demójukkal (Demo CS) megfogtak, el sem hittem, hogy ez mennyire tök(ös)életes. Pont eléggé prosztó, kő hardcore/punk, de televerik király dallamos gitárokkal, de nem olyanokkal, amitől rá lehet húzni a "melodic-hardcore" jelzőt (szerencsére) hanem amitől még több sör fröcsög ki a korsóból még messzebbre majd a koncerten. Aztán a S/T 12 EP (Hysteria Records) kicsit más volt, először fura, bár kb csak annyi történt, hogy visszább vették a torzítót, de a lendület és a tökösség megmaradt. Pár hallgatás után jobban is tetszett már, mint a demó. Kicsit kevésbé nyers, de azért megmaradt ugyan olyan egyszerűnek mint előtte. Az EU turnéra pedig kijön egy  kislemez (s/t 7" - Hardware Rec/DoomTown Rec/Trapdoor), ami egy az egyben az előző EP vonalát viszi tovább, de emellett, bár igen halványan, de pár riff előidéz egy kis NO HOPE FOR THE KIDS féle sötét gitározós hangulatot is. Nem semmi. Persze a lendületből és a tökösségből még mit sem veszítve. Ezen a bandán nem találni fogást. Annyira, hogy néhány blogon kanadainak tüntetik fel őket, nyilván mert azt hiszik ilyen királyságok csak onnan jöhetnek (mindkét banda New York-i). Nagyon könnyen lehet az év koncertje, nagyon könnyen! Slágergyár mind a két banda.



Nincsenek megjegyzések: